Alle børn fortjener en nusseklud – vælg den helt rigtige.

Alle børn fortjener en nusseklud.

Tryghed er altafgørende for det lille barn. Det er mors og fars opgave, især i den tidlige tid. Men når baby skal ud og opleve mere af verdenen end de trygge velkendte rammer, så er det godt at have et supplement til trygheden. Eller måske endda en erstatning.

En nusseklud er den nemmeste vej til tryghed og trøst for et lille barn, der føler sig overvældet. Selvfølgelig sammen med menneskelig omsorg og kærlighed.

Tilknytning til en nusseklud starter som regel ved 4 måneders alderen.

Barnet skal være trygt for at kunne udvikle sig. Så det er en rigtig god idé at alliere sig med en sutteklud.

Hvordan vælger du den rigtige nusseklud?

Den perfekte barsels- eller dåbsgave er en nusseklud. De fås i mange forskellige udgaver og farver.

Vælg helst en nusseklud med sarte pastelfarver, da de helt små kan blive overstimuleret af stærke farver. Du kan finde mange forskellige og unikke på nettet, f.eks. hos My Teddy Original.

Udover farver skal du bestemme, om der skal være en bamse på suttekluden eller måske flapper. Knyttede hjørner er praktiske, da baby elsker at gribe fat om små ting.

Men noget af det vigtigste er nussekludens tekstur. Den skal være fremstillet af ultra blødt stof, da babys hud er sart og fintfølende.

En nusseklud er ofte babys følgesvend, ligesom en særlig bamse. Det praktiske ved en sutteklud er, at den er lille og nem at medbringe alle steder. Men den er også mere håndterbar for de helt små.

Nussekluden er en hjælp både til putning og til trøst.