Spil poker på Casino i Vejle

Poker er et klassisk kortspil, der har eksisteret i århundreder, og det er stadig et af de mest populære spil blandt både afslappede og professionelle spillere. Spillet involverer indsatser for at vinde puljen, som er de samlede penge, der vindes i løbet af en pokersession. Selv om der findes mange typer pokerspil, har de alle de samme grundlæggende regler til fælles. 

hvordan spiller man blackjack?

Texas Hold’em er den mest populære form for poker og kaldes ofte for “pokerens Cadillac” Spillerne får hver to kort med billedsiden nedad, mens fem fælles kort placeres midt på bordet med billedsiden opad. Spillerne skal skabe den bedst mulige hånd med fem kort ud fra deres to hulkort plus en hvilken som helst kombination af tre eller flere fællesskabskort. Der satses i runder efter hver runde af fællesskabskortet, hvor der satses på enten at forblive i hånden eller at lægge sig. 

Omaha minder meget om Texas Hold’em, men med fire hulkort i stedet for to. Dette spil kræver mere dygtighed, da spillerne har flere muligheder, når de skal konstruere hænder ud fra deres hulkort kombineret med tre fælles kort. Der findes også en pot limit-version af Omaha, hvor raises skal ligge inden for et vist interval i forhold til tidligere indsatser (i samme størrelse som Pot Limit Texas Hold’em). 

Seven Card Stud var engang en af de mest populære former for poker på verdensplan, før den blev overhalet af sin “hold’em”-fætter Texas Hold’em. Der er fem spillerunder, hvor der satses med tre nedadvendte “hole”-kort (to til hver spiller plus et fælles) og fire opadvendte “door”-kort (et pr. spiller). På dette tidspunkt kan spillerne selv bestemme, hvor meget de vil satse, afhængigt af deres hånds styrke i forhold til de andre spillere. Efter at have vurderet alle syv korthænder bestemmes vinderne ud fra, hvem der har dannet den højest rangerende 5-korts pokerhånd ud fra deres 7-kort. 

Razz spilles normalt som et pot limit-spil, hvor spillerne kun kan forhøje op til et maksimalt beløb svarende til det, der allerede er i puljen på et givent tidspunkt. Razz indebærer, at alle spillere får syv kort hver uden fælles kort; ud fra disse syv kort skal du danne din bedste 5-korts lav/høj hånd (es er altid lavt). Målet for hver spiller er så at lave kombinationer, der vil rangere lavere end modstandernes kombinationer i henhold til de traditionelle pokerranglister; derfor kaldes det nogle gange for “lowball” poker, selv om det teknisk set heller ikke er det! I sidste ende vinder den, der har den lavest rangerede fem kortkombination!