Smukt land med rig kultur

Guatemala ligger i Mellemamerika og grænser op til Mexico mod nord, Belize mod nordøst, Honduras mod øst, El Salvador mod sydøst og Stillehavet mod syd og vest. Terrænet i Guatemala er for det meste bjergrigt. Den højeste bjergtop er Volcán Tajumulco på 4 220 meter over havets overflade. Der findes også en række vulkaner i Guatemala. Den største flod er Río Motagua. Hovedstaden og den største by er Guatemala City.

Befolkningen i Guatemala er på omkring 16 millioner mennesker. Størstedelen af befolkningen er mayaer. Andre grupper omfatter spansktalende mestizere, Garifuna (afrokaribisk) og oprindelige grupper som Q’eqchi’. Spansk er det officielle sprog, men der tales også over 20 mayasprog.

Guatemala har en rig kultur, der omfatter musik, dans og traditionelle klæder. Nogle af de traditionelle danse omfatter marimba-dansen og huipil-dansen. Huipil er en traditionel bluse, der bæres af kvinder i Guatemala. Den er normalt lavet af bomuld eller linned og har farverige broderier.

Guatemala er et fattigt land med en høj grad af fattigdom. Over 60 % af befolkningen lever under fattigdomsgrænsen. På trods af dette er Guatemala et smukt land med en rig kultur, som fortjener at blive udforsket.